BFA - De ceremonie - Marieke Zwartscholten fotografie - 001

In oktober begint het bij mijn collega’s en mij te kriebelen.

Aan de ene kant is het trouwseizoen dan bijna voorbij; jammer, maar zo komen we weer eens toe aan de nodige vrije tijd en zaken als het bijwerken van de website. Aan de andere kant is het tijd om eens kritisch door het gemaakt werk van afgelopen jaar heen te wandelen. Vóór 1 november konden we namelijk insturen voor de Bruidsfoto Award 2015 van Bruid & Bruidegom Magazine.

Bij elke bruiloft fotografeer ik wel een aantal favorieten. Maar als ik die bij elkaar optel, heb ik dus heel veel favorieten en inzenden kost een bedrag per foto. Bovendien is het niet realistisch om elke foto in te sturen.
Sommige foto’s zijn namelijk vooral gaaf als je erbij was en het achterliggende verhaal kent. En sommige foto’s zijn het bruidspaar heel dierbaar, maar zegt een onbekende weinig.

Het is dus zoeken naar de foto’s die meteen aanspreken, ook al weet je verder niets over het bruidspaar of de bruiloft. Mooie foto’s met een eigen verhaal en emotie, niet te druk, niet te saai; precies goed.

En zo begon het grote selecteren. “Kill your darlings” en zo gaat het ook echt. Gelukkig heb ik een aantal hele leuke – maar ook kritische! – collega’s en helpen we elkaar met selecteren. Heel erg leerzaam, ook om naar de potentiële inzendingen van anderen te kijken.

Uiteindelijk heb ik de volgende foto’s ingestuurd. Eentje was eigenlijk een “kill your darling”, maar ik ben eigenwijs geweest.
Voor frequente bezoekers van mijn website zal hier weinig nieuws tussen zitten; het zijn dan ook niet voor niets mijn favorieten. Maar ik hoor natuurlijk graag welke foto jullie denken dat een kans maakt tijdens deze wedstrijd!

Begin 2015 zal bekend worden welke foto’s door de jury genomineerd zijn. Daarna mag er gestemd worden. Maar hopelijk kom ik daar in 2015 op terug ;-)

En ga je in 2015 trouwen? Ik maak graag nieuwe favorieten voor de BFA 2016! Neem vooral contact met me op.

BFA - Bruidskinderen - Marieke Zwartscholten fotografie - 001

(Deze bruiloft komt deze winter op mijn blog.)

BFA - Bruidskinderen - Marieke Zwartscholten fotografie - 002

(Kijk hier voor de bruiloft van Sandra en Lo.)

BFA - Bruidskinderen - Marieke Zwartscholten fotografie - 003

(Kijk hier voor de bruiloft van Wineke en Ben.)

BFA - Bruidskinderen - Marieke Zwartscholten fotografie - 004

(Kijk hier voor de bruiloft van Wineke en Ben.)

BFA - De ceremonie - Marieke Zwartscholten fotografie - 001

(Kijk hier voor de bruiloft van Marlous en Pascal.)

BFA - Groepsportret - Marieke Zwartscholten fotografie - 001

(Kijk hier voor de bruiloft van Jerney en Klaas.)

BFA - Groepsportret - Marieke Zwartscholten fotografie - 002

(Kijk hier voor de bruiloft van Marlous en Pascal.)

BFA - Klaar voor de huwelijksdag - Marieke Zwartscholten fotografie - 001

(Kijk hier voor de bruiloft van Chantal en Robert.)

Ben je enthousiast en wil je meer informatie over trouwfotografie? Kijk gerust even verder op mijn website.

Ook leuk, als je de like-knop op mijn Facebook-pagina aanklikt!

2 antwoorden

Reacties zijn gesloten.