Over Mij

Ik geniet van gewone momenten en vind het dan ook heerlijk om ze vast te leggen

Marieke Zwartscholten

Kleine en grote momenten kunnen voor mij even belangrijk zijn. Een avondje theater, een heerlijke vakantie, maar net zo goed de minimaal dagelijkse groepsknuffel met mijn gezin, onze kat in een leipe bui of een avondje kletsen met een vriendin. Ik zie hoe onze oudste zoon op zijn eigen bijzondere manier zit als hij een Donald Duck leest en ik zie de blik in de ogen van onze jongste zoon, als hij een grap gaat maken. Ik geniet van al die momenten en vind het dan ook heerlijk om ze vast te leggen.

Bijzondere carrière

Mijn carrière mag bijzonder genoemd worden, maar van alles heb ik meegepikt, wat ik nu in praktijk breng als fotograaf en coach.
Tijdens mijn studie bouwkunde en mijn werk bij een architectenbureau is de basis gelegd voor kijken en creativiteit. Met mijn opleiding en werk als leerkracht op een basisschool zijn mijn sociale en coachingsvaardigheden verder ontwikkeld.

Internationaal

Het afgelopen decennium heb ik mijn journalistieke/documentaire fotografie steeds verder ontwikkeld, onder andere met belangrijke workshops en mentortrajecten in Amerika. Daarbij kreeg ik veel erkenning van mijn leuke en dankbare klanten en van collega’s. Die laatste, omdat ik ze mocht begeleiden in hun weg naar betere documentaire fotografie met de Get Real, omdat ik awards won (o.a. bij bij Fearless Photographers, de Masters of Wedding Photography en This is Reportage), omdat ik zelf werd gevraagd als jurylid, omdat ik spreker mocht zijn voor grote groepen fotografen (bij de Masters, Moment Design, Konpoli en het door mijzelf georganiseerde Doc20, een seminar over documentaire fotografie) en omdat ik de Foundation Workshop in Texas mocht fotograferen.

Oog voor interactie

Ik heb oog voor menselijke interactie: wat is er aan de hand? Dit gebruik ik voor mijn fotografie; hierdoor weet ik precies het juiste moment te vereeuwigen. Ik gebruik het ook voor de Get Real; door te ontdekken waar iemand’s uitdagingen liggen – vaak niet eens alleen binnen de fotografie – kan ik iemand altijd verder helpen. Mijn nieuwsgierigheid, creativiteit, humor en onderwijservaring komen hierbij goed van pas.

Awards

Het maakt me ongelofelijk trots als ik weer een mooie award heb gewonnen, maar nog veel meer als ik hoor hoe uitzinnig een gezin of bruidspaar met mijn foto’s is of als een fotograaf, die ik begeleid heb, een award wint. Ik krijg er enorm veel energie van kwartjes te horen vallen en mensen te zien groeien.

Neem je contact met me op, als je meer wilt weten?

Foto’s © Marieke Zwartscholten | Foto’s ook door © Sven Soetens, © Petra Bravenboer – van der Plaat, © Mitzy Geluk, © Peter Geluk, © Ja’eli van Beveren, © Katie Kaizer, © Lisanne van Dam en © Linda Ringelberg van Rhijn | Niet gebruiken zonder toestemming.