De Meneertjes

De Meneertjes vormen een improvisatietheatergroep, die bestaat uit zes mannen uit verschillende delen van Nederland. Aart Jan, Ferry, Jeroen, Nick, Ralf en Sander hebben allemaal een ander beroep en doen aan improvisatietheater uit hobby, voor ontspanning en plezier.
De groep bestaat al sinds 2012, heeft verschillende prijzen gewonnen en heeft een strenge selectieprocedure, als er nieuwe leden worden gezocht. Ze trainen eens in de drie weken en hebben ongeveer vijf optredens per jaar.
Door de pandemie konden ze niet meer trainen en zeker niet optreden. Bij improvisatietheater zijn nabijheid en fysiek contact belangrijk elementen.
In de loop van 2022 kon er weer getraind worden zonder afstand te houden en in het najaar kon er eindelijk weer opgetreden worden. De vrijheid van bewegen gaf de mannen de ontspanning, die ze zo nodig hadden in hun drukke levens.
Bijvoorbeeld op 26 november 2022 speelden De Meneertjes voor een volle zaal in Cultuurcentrum Parnassos in Utrecht. De voorstelling, vol fysiek contact, was een groot succes.

Zie hier een overzicht van de projecten.

Foto’s © Marieke Zwartscholten | Niet gebruiken zonder toestemming.