Get Real:

Leer klaar te zijn voor net dat ene, bijzondere moment

Get Real voor fotografen

Wil je als fotograaf van bruiloften, gezinnen, bevallingen of uitvaarten ongeposeerde momenten nóg beter fotograferen?
Is een journalistieke of documentaire aanpak onderdeel van je werkwijze als fotograaf en wil je beter worden in dit belangrijke onderdeel van je werk?
Wil je de foto’s maken, waarvan iedereen zal verzuchten hoe het toch mogelijk is dat je als fotograaf precies op dat ene moment klaar stond om het op fantastische wijze vast te leggen?
De Get Real richt zich op verbetering van je journalistieke/documentaire fotografie.

Er zijn verschillende varianten van de Get Real, rekening houdend met ieder’s persoonlijke situatie, behoeften, uitdagingen en wensen.
Op dit moment zijn er vanwege de coronacrisis de volgende online-varianten mogelijk:

 • Bij minimaal drie aanmeldingen worden er nieuwe data geprikt voor een online variant op de Get Real Masterclass. Laat je het me weten, als je hierin geïnteresseerd bent?
 • Voor 1-op-1-begeleiding is er de Get Real Mentoring, waarbij er naast de focus op documentaire/journalistieke fotografie, de mogelijkheid is zijweggetjes in te slaan.
 • Een hele korte versie van 1-op-1-begeleiding kan met een Get Real Quick. Daarbij bespreken we in een Skype-sessie van een half uur 10 tot 20 foto’s.

Voor, en hopelijk zo snel mogelijk ook weer NA, de coronacrisis waren/worden dit ook weer mogelijkheden:

 • De Get Real Workshop is een intensieve midweek, die op alle fronten diep gaat.
 • De Get Real Masterclass beslaat een langere termijn, waardoor je tussendoor het geleerde in praktijk kunt brengen. Het begint en eindigt met een lange dag bij elkaar in Barendrecht; tussendoor wordt er geskyped met de groep.
  Beide gebeurt in kleine groepjes, waardoor je ook leert van de andere deelnemers.

Onder de volgende slideshow van de Get Real Workshops staat nog meer informatie.

Waarom je bij mij moet zijn?

 • Ik kan goed kritisch naar foto’s kijken en verwoorden hoe het beter kan of had gekund.
 • In de loop der jaren heb ik veel kennis en ervaring opgedaan tijdens workshops, zoals de Foundation Workshop in Texas, DE workshop voor journalistieke trouwfotografen, en privé-mentoring bij Tyler Wirken.
 • Superspannend en een enorme eer: ik mocht de Foundation Workshop in Texas vastleggen! En ik ben heel trots op het resultaat; hier kun je de slideshow zien.
 • Door jarenlange ervaring in het onderwijs, snap ik hoe ik ervoor moet zorgen dat je uitgedaagd wordt, maar niet gefrustreerd raakt.
 • Mijn positieve instelling: je doet vast al heel veel goed en ook daar kijk ik graag naar (daar leer je namelijk ook van!).
 • Ik krijg ontzettend enthousiaste reacties op deze dienst, zie onder andere de prachtige recensies op elke pagina.
 • Ik vind het enorm leuk om te doen! Zo gaaf om na één sessie al zoveel verbetering te zien!
 • En na een intensieve workshop of masterclass kun je me opvegen (want: ALLES gegeven), maar barst ik tegelijkertijd van de energie.

Recensies

enorm gegroeid

Wow, dit was echt zo’n ontzettend toffe ervaring. Ik heb zo ontzettend veel in een hele korte tijd geleerd. Ik was compleet versleten van alle indrukken, maar stiekem wilde ik dat het nog niet over was. Ik denk dat ik in die paar dagen tijd al enorm gegroeid ben door alle informatie, tips en verbeterpunten.

Dankjewel Marieke!

Mitzy Geluk

eyeopener

De opdrachten, de feedback, de sfeer, de goede maar respectvolle kritiek van Marieke zelf, eigenlijk alles was gewoon helemaal goed! Deze meerdaagse workshop legt overduidelijk de focus op journalistiek fotograferen – en Marieke is daar echt een expert in. Daarnaast is Marieke erg goed in uitvinden wat elke persoon ook op een persoonlijk vlak tegenhoudt om nóg beter te worden, zodat je juist daar aan kan werken – echt een eyeopener! Na een midweek gegarandeerd vol inspiratie weer naar huis :) Marieke bedankt!

Teun Bakker

spiegel

Het is lang geleden dat ik een workshop volgde, waarbij ik zoveel heb geleerd. Ik heb vaak het gevoel dat ik drie stappen verder ben en weinig nieuws leer, maar meer een bevestiging krijg van wat ik doe. Dit was echt zo’n toffe week! Zoveel nieuwe dingen geleerd, inspiratie opgedaan, gelachen en mezelf in de spiegel gekeken. Ik kijk nooit meer hetzelfde naar mijn foto’s.

Marjolein Roossien

Foto’s © Marieke Zwartscholten | Bovenste foto door © Gaby Ermstrang | Niet gebruiken zonder toestemming.