Get Real:

Leer klaar te zijn voor net dat ene, bijzondere moment

Get Real voor fotografen

Het laatste nieuws!
Op dit moment wordt er hard gewerkt aan een online variant van de Get Real Workshop. Mijn kennis en ervaring verzamel ik in video’s, die een jaar lang online te zien zullen zijn wanneer je wilt. Daarbij komen oefeningen en online ontmoetingen (privé of in kleine groepen), om het geleerde in praktijk te kunnen brengen.
Volg de Get Real Workshop op Facebook om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws over het verder ontwikkelen van je documentaire vaardigheden.


IN ENGLISH: News update!
I’m working on an online version of the Get Real Workshop. My knowledge and experience are collected in videos, that can be viewed online for a year whenever you want. In addition, assignments and online meetings (private or in small groups) are added to put into practice what you have learned.
It is in Dutch. If you’re interested in improving your documentary skills, but don’t speak Dutch, please contact me for the possibilities of mentoring in English.


De Get Real
Wil je als fotograaf van bruiloften, gezinnen, bevallingen of uitvaarten ongeposeerde momenten nóg beter fotograferen?
Is een journalistieke of documentaire aanpak onderdeel van je werkwijze als fotograaf en wil je beter worden in dit belangrijke onderdeel van je werk?
Wil je de foto’s maken, waarvan iedereen zal verzuchten hoe het toch mogelijk is dat je als fotograaf precies op dat ene moment klaar stond om het op fantastische wijze vast te leggen?
De Get Real richt zich op verbetering van je journalistieke/documentaire fotografie, waarbij zoveel mogelijk rekening wordt gehouden met ieder’s persoonlijke situatie, behoeften, uitdagingen en wensen.

Op dit moment zijn er vanwege de coronacrisis de volgende online-varianten mogelijk:

 • Zoals hierboven staat aangekondigd wordt er gewerkt aan een Get Real Online. Daarbij krijg je een jaar lang toegang tot video’s vol kennis. Daar horen oefeningen bij, die je zelf kunt doen, en videobellen met mij (Marieke), privé of in een groepje. Je kunt je hieronder alvast aanmelden, als je geïnteresseerd bent. Hopelijk is de workshop begin 2021 beschikbaar.
 • Voor 1-op-1-begeleiding is er de Get Real Mentoring, waarbij er naast de focus op documentaire/journalistieke fotografie, de mogelijkheid is zijweggetjes in te slaan.
 • Een hele korte versie van 1-op-1-begeleiding kan met een Get Real Quick. Daarbij bespreken we in een Skype-sessie van een half uur 10 tot 20 foto’s.

Via dit formulier kun je je aanmelden voor de Get Real. Dit is vrijblijvend, dus je kunt het ook invullen als je geïnteresseerd bent.


Voor en, hopelijk zo snel mogelijk ook weer, NA de coronacrisis waren/worden dit ook mogelijkheden:

 • De Get Real Workshop is een intensieve midweek in Zuid-Holland/Utrecht, die op alle fronten diep gaat.
 • De Get Real Masterclass beslaat een langere termijn, waardoor je tussendoor het geleerde in praktijk kunt brengen. Het begint en eindigt met een lange dag bij elkaar in Barendrecht; tussendoor wordt er geskyped met de groep.
  Beide gebeurt in kleine groepjes, waardoor je ook leert van de andere deelnemers.

Onder de volgende slideshow van de Get Real Workshops staat nog meer informatie.

Waarom je bij mij moet zijn?

 • Ik kan goed kritisch naar foto’s kijken en verwoorden hoe het beter kan of had gekund.
 • In de loop der jaren heb ik veel kennis en ervaring opgedaan tijdens workshops, zoals de Foundation Workshop in Texas, DE workshop voor journalistieke trouwfotografen, en privé-mentoring bij Tyler Wirken.
 • Superspannend en een enorme eer: ik mocht de Foundation Workshop in Texas vastleggen! En ik ben heel trots op het resultaat; hier kun je de slideshow zien.
 • Door jarenlange ervaring in het onderwijs, snap ik hoe ik ervoor moet zorgen dat je uitgedaagd wordt, maar niet gefrustreerd raakt.
 • Mijn positieve instelling: je doet vast al heel veel goed en ook daar kijk ik graag naar (daar leer je namelijk ook van!).
 • Ik krijg ontzettend enthousiaste reacties op deze dienst, zie onder andere de recensies op deze website en op de Facebookpagina.
 • Ik vind het enorm leuk om te doen! Zo gaaf om de ontwikkeling in ieder’s werk te zien!
 • En na een intensieve workshop of masterclass kun je me opvegen (want: ALLES gegeven), maar barst ik tegelijkertijd van de energie.

Recensies

enorm gegroeid

Wow, dit was echt zo’n ontzettend toffe ervaring. Ik heb zo ontzettend veel in een hele korte tijd geleerd. Ik was compleet versleten van alle indrukken, maar stiekem wilde ik dat het nog niet over was. Ik denk dat ik in die paar dagen tijd al enorm gegroeid ben door alle informatie, tips en verbeterpunten.

Dankjewel Marieke!

Mitzy Geluk

eyeopener

De opdrachten, de feedback, de sfeer, de goede maar respectvolle kritiek van Marieke zelf, eigenlijk alles was gewoon helemaal goed! Deze meerdaagse workshop legt overduidelijk de focus op journalistiek fotograferen – en Marieke is daar echt een expert in. Daarnaast is Marieke erg goed in uitvinden wat elke persoon ook op een persoonlijk vlak tegenhoudt om nóg beter te worden, zodat je juist daar aan kan werken – echt een eyeopener! Na een midweek gegarandeerd vol inspiratie weer naar huis :) Marieke bedankt!

Teun Bakker

spiegel

Het is lang geleden dat ik een workshop volgde, waarbij ik zoveel heb geleerd. Ik heb vaak het gevoel dat ik drie stappen verder ben en weinig nieuws leer, maar meer een bevestiging krijg van wat ik doe. Dit was echt zo’n toffe week! Zoveel nieuwe dingen geleerd, inspiratie opgedaan, gelachen en mezelf in de spiegel gekeken. Ik kijk nooit meer hetzelfde naar mijn foto’s.

Marjolein Roossien

Foto’s © Marieke Zwartscholten | Bovenste foto’s door © Gaby Ermstrang en © Ja’eli van Beveren | Niet gebruiken zonder toestemming.