Wineke en Ben - Marieke Zwartscholten fotografie - blog - 003

Elke bruiloft is anders en dat geldt ook zeker voor deze bruiloft: wat was het een genot om deze jaren ’20-bruiloft als trouwfotograaf Rotterdam en Zoeterwoude vast te mogen leggen. Een prachtige locatie, geweldige vintage styling (door de bruid!) en ontzettend leuke mensen!
En dat het plaatje dat we met zijn allen vooraf hadden (ceremonie in het weiland en een fair op het plein) werd verstoord door bakken regen, vergeten we gewoon snel. Doet er niet meer toe: dit werd een fantastische vintage bruiloft in een boerderij!

Voor wie niet verder leest, maar liever plaatjes kijkt: zet lekker de muziek op via YouTube en geniet van de foto’s. Maar ik denk dat het verhaal best de moeite waard kan zijn :-) .

Wineke wilde namelijk vóór haar 40e trouwen met Ben. Inmiddels had ze zich erbij neergelegd dat er geen aanzoek meer ging komen en er dus niet getrouwd ging worden.
Tot op een dag dochter Lisa aan Ben vroeg: “Waarom ben je eigenlijk niet getrouwd met mama? … Hou je soms niet van haar??”. Ai…

Zoals hij wel vaker had gedaan, zei Ben: “Zullen we dan maar trouwen, Wineke?” en Wineke lachte van ja. Deze aanzoekgrappen kende ze nu wel.
Maar dochterlief nam het heel serieus en rende naar haar broer Jelle om hem te vertellen dat papa en mama gingen trouwen!!
En zo geschiedde :-)

Nou ja, niet helemaal, want er werd eerst heel veel tijd in gestoken! De boerderij in Zoeterwoude van biologisch cateraar Heerlijk Heerlijk werd door Wineke nog verder omgetoverd tot trouwlocatie. Samen met o.a. Cynthia (samen Studio Blikvanger) weet ze alles van styling en dat was te zien. Zo heeft ze een jaar lang vintage gebakbordjes verzameld voor de ruim honderd gasten. En wat een geluk voor toekomstige bruidsparen: Wineke verhuurt deze bruiloftsstyling!

Aan het begin van de middag fotografeerde ik het gezin thuis in Rotterdam. Dit vind ik zulke heerlijke momenten: Wineke met gekapte haren, Ben al in zijn trouwbroek, maar verder alles normaal: broodjes knakworst, een lege fles ketchup, een bakje yoghurt. En daarnaast de smartphone met de weersvoorspellingen: wie weet verandert dat weercijfer 4 ineens in een 9…
Na het omkleden creëerde Wineke toch snel even een “first look” en daar zag ik de (wat trouwen betreft) droge Ben toch echt even volschieten. Hij vroeg lachend: “Wie ben jij?”.

In de boerderij hadden de gasten zich inmiddels verzameld.
De bruidsmeisjes gingen voor. Wineke en Ben gingen op de sofa zitten, Lisa en Jelle ervoor. Trouwambtenaar Michaëla Halewijn leidde op rustige, betrokken manier de ceremonie. Ook een vriendin vertelde een mooi verhaal. Vervolgens sprak Ben mooie woorden naar zijn bruid.

Maar hoogtepunt van deze vintage bruiloft was wat mij betreft de speech van Wineke. Die begon met de opmerking dat ze niet zo goed was in praten voor een volle zaal. Daarna pakten zij en haar vriendin een stapel tekstborden en werd het nummer “Time in a bottle” van Jim Croce opgezet.

Met veel humor en liefde verklaarde ze Ben de liefde met de tekstborden. Ik weet zeker dat minstens de helft van de zaal volschoot. Wat mooi!
En hoe lief is het dan, dat Lisa daarna naar haar tranenvegende vader toesnelde om hem ervan te verzekeren dat het allemaal goed zou komen.

Vandaar dus: zet lekker de muziek op en kijk naar het verhaal van Wineke en Ben. Natuurlijk ook nog naar de familieleden die spraken en zongen, naar de band The Tunes met de mooie en grappige liedjes, naar de regen die ophield te vallen, naar de foto’s die we uiteindelijk zelfs in de zon konden maken, naar de vintage fair met alle jaren ’20-spelletjes die er gedaan werden, naar het fantastische, ter plekke gemaakte schilderij dat het bruidspaar cadeau kreeg, naar het heerlijke diner aan de lange tafels en naar de voeten die van de vloer gingen.

Het mag duidelijk zijn: ik heb genoten!
Lieve Wineke en Ben, bedankt dat ik al dit moois mocht fotograferen! Ik hoop dat jullie er net zo van nagenieten als ik.

Tip: klik voor achtergrondmuziek en scroll naar de foto’s!

Wineke en Ben - Marieke Zwartscholten fotografie - blog - 001 Wineke en Ben - Marieke Zwartscholten fotografie - blog - 002 Wineke en Ben - Marieke Zwartscholten fotografie - blog - 003 Wineke en Ben - Marieke Zwartscholten fotografie - blog - 004 Wineke en Ben - Marieke Zwartscholten fotografie - blog - 005 Wineke en Ben - Marieke Zwartscholten fotografie - blog - 006 Wineke en Ben - Marieke Zwartscholten fotografie - blog - 007Wineke en Ben - Marieke Zwartscholten fotografie - blog - 021 Wineke en Ben - Marieke Zwartscholten fotografie - blog - 008 Wineke en Ben - Marieke Zwartscholten fotografie - blog - 009 Wineke en Ben - Marieke Zwartscholten fotografie - blog - 010 Wineke en Ben - Marieke Zwartscholten fotografie - blog - 011 Wineke en Ben - Marieke Zwartscholten fotografie - blog - 012 Wineke en Ben - Marieke Zwartscholten fotografie - blog - 013 Wineke en Ben - Marieke Zwartscholten fotografie - blog - 014 Wineke en Ben - Marieke Zwartscholten fotografie - blog - 015 Wineke en Ben - Marieke Zwartscholten fotografie - blog - 016Wineke en Ben - Marieke Zwartscholten fotografie - blog - 018 Wineke en Ben - Marieke Zwartscholten fotografie - blog - 017Wineke en Ben - Marieke Zwartscholten fotografie - blog - 019Wineke en Ben - Marieke Zwartscholten fotografie - blog - 024a Wineke en Ben - Marieke Zwartscholten fotografie - blog - 020 Wineke en Ben - Marieke Zwartscholten fotografie - blog - 023 Wineke en Ben - Marieke Zwartscholten fotografie - blog - 050 Wineke en Ben - Marieke Zwartscholten fotografie - blog - 026 Wineke en Ben - Marieke Zwartscholten fotografie - blog - 027

Reactie van het bruidspaar:
“Marieke heeft onze trouwdag van begin tot eind vastgelegd. En dat heeft zo op zo’n prachtige manier gedaan dat we nu voor eeuwig kunnen nagenieten. Marieke verstaat de kunst om precies de juiste momenten te vangen die een verhaal vertellen. Foto’s die de de sfeer en de emoties van die bijzondere dag vastleggen. De foto’s zijn echt prachtig.”

Ben je enthousiast en wil je meer informatie over trouwfotografie? Kijk gerust even verder op mijn website.

Ook leuk, als je de like-knop op mijn Facebook-pagina aanklikt!

Leveranciers voor de bruiloft van Wineke en Ben:
Ringen: Zigt Sieraden, Rotterdam
Kleding bruid: I Love Vintage, Amsterdam
Kleding bruidegom: Suit Supply
Schoenen bruid: JJ’s house usa
Schoenen bruidegom: Cor Beau
Haar: Mowhair kappers, Rotterdam
Make-up: Eva van der Cammen
Bloemen: Heerlijk Heerlijk
Boeket van broches: zelf gemaakt
Styling locatie: Wineke de Knegt, studio Blikvanger
Taart: Heerlijk Heerlijk
Muziek feest: DJ Mike Aponno