trouwfotograaf-chateau-jemeppe-marieke-zwartscholten-fotografie-blog-014

Ik weet nu al dat ik teveel ga vertellen over deze bruiloft. En waarschijnlijk ook teveel foto’s ga laten zien. Maar dat komt omdat het zo uitgebreid en gaaf was!
Nathalie en Werner trouwden namelijk in een prachtig kasteel in de Ardennen: Chateau Jemeppe. Maar dat was niet alles. Lees meer

Trouwfotograaf Nieuwegein - Marieke Zwartscholten fotografie - blog - 021

Een dag vol mooie emoties. Zo heb ik de bruiloft van Henriëtte en Raymond in Fort Jutphaas al ervaren. Laat staan hoe dat voor hen gevoeld heeft. Ik had in ieder geval meerdere slik-momentjes.

Al die emotie werd vooral veroorzaakt, doordat Henriëtte en Raymond zo overduidelijk gelukkig met elkaar zijn. En zo blij zijn dat ze elkaar met een omweh toch nog gevonden hebben. Jaren geleden waren ze al tegelijk op hetzelfde Prince-concert (en nu was er heerlijke en prachtige Prince-taart!), maar dat wisten ze toen nog niet. Lees meer

Bruiloft Rotterdam Machinist - Marieke Zwartscholten fotografie - web - 031

De bruiloft van Brigitte en Mickael ging grotendeels plaatsvinden in De Machinist in Rotterdam; zo’n bijzondere locatie.
Maar we begonnen de dag bij de ouders van Brigitte in Gorinchem. Daar zaten Brigitte en haar moeder allebei in de make-up, werd ik van koffie voorzien door haar vader en kwamen opa en oma even poolshoogte nemen.

Ik geniet altijd enorm van alle hoofdrolspelers en hun gasten, maar deze opa en oma namen wel een speciaal plekje in mijn hart in. Wat vonden zij het fijn om de bruiloft van hun kleindochter bij te wonen. Allebei pinkten ze meerdere tranen weg. Heerlijk. Lees meer

Bruiloft Leiden - Marieke Zwartscholten fotografie - web - 015

Toen ik ’s ochtends in Leiderdorp aanbelde bij Ivo, wist ik het weer: Dagmar en Ivo zijn superrelaxed. Dat verbaast me niet, want zo heb ik ‘mijn’ bruidsparen vaak en graag. Maar het blijft mooi om te zien.

Dagmar en Ivo zijn namelijk net verhuisd en zitten midden in de verbouwing. Ik moest bij binnenkomst uitkijken dat ik niet de kruipruimte in viel: de elektriciën was namelijk druk bezig. Ja, waarom ook ook niet? Lees meer

Trouwfotograaf Rotterdam - Marieke Zwartscholten fotografie - blog - 006

Ik wist al een tijdje dat dit een bijzondere bruiloft ging worden om meerdere redenen.
Bruid Tamara is namelijk de juf van mijn oudste zoon Mads in onze woonplaats Barendrecht. Toen ze mij als hun bruidsfotograaf vroegen, wist ik nog niet dat Mads bij haar in de klas zou komen. We vroegen elkaar dus wel: “Wil je het ook nog steeds als Mads in mijn/jouw klas komt te zitten?”. Lees meer

Day in the Life Dordrecht - Marieke Zwartscholten fotografie - blog - 011

Ik heb een fanclub! Dat wist ik ook niet, maar het is fijn. De club heeft één lid, maar wel eentje vol enthousiasme en overtuiging: Yelena!
En dat is heel fijn, want ik mag binnenkort de bruiloft van haar ouders (in een kasteel in België!) fotograferen en zo’n fan maakt dat nog een stukje makkelijker natuurlijk. Maar nu was het eerst tijd voor een Day in the Life van haar, haar broertje Mikhaël en haar ouders Nathalie en Werner. Lees meer

Day in the Life Damon - Marieke Zwartscholten fotografie - blog - 010

Een ‘day in the life’ van een lief gezin, dat ik graag aan je voorstel:

Lieve Pippa is bijna 4 jaar en weet heel goed wat ze wil. Behalve dan als ze in de mooie nieuwe boekwinkel een cadeautje mag uitzoeken, maar dat ís ook lastig natuurlijk.
Ze wil in ieder geval haar kleine zusje Lucie van 4 maanden oud plat knuffelen. En dat begrijp ik ook; wat een brok vrolijkheid en vertedering.

Hun ouders Suze en Damon genieten met volle teugen van hun twee mooie dochters.
En bij hen herken ik zo veel van die kleine-kinderen-tijd. Lees meer

(For English: scroll down)

Natuurlijk gaat het er in mijn werk als bruidsfotograaf om dat ik blije bruidsparen heb, die hun dag kunnen terugvoelen met mijn foto’s. En die waardering krijg ik gelukkig na elke bruiloft.

Maar nu ik eenmaal verschillende prijzen heb gewonnen met mijn foto’s heb ik daar ook de smaak mee te pakken. En dan is het toch weer spannend: zal ik ook dit keer weer genomineerd worden en winnen? En gelukkig… het antwoord is:

JAAAAAA! IK BEN GENOMINEERD VOOR DE BRUIDS FOTO & FILM AWARD 2016! 2X ZELFS!

Ik hoop natuurlijk dat ik daar net als vorig jaar een prijs mee win. En daar kun jij me bij helpen!
Als je hier stemt: www.bruidsfotoaward.nl,

dan maak je kans op allerlei prijzen, waaronder een spiegelreflexcamera (de Canon EOS 750D)! En je maakt me blij :-)

Je hoeft trouwens geen bruidspaar of fotograaf te zijn om te mogen stemmen; een fictieve trouwdatum invullen is toegestaan (wie weet maakt het wat in je los ;-) ).
En voor de zekerheid: het zijn acht categorieën met tien foto’s, dus je ziet mijn foto’s niet meteen in het eerste scherm. Mijn foto’s zitten in de categorie Bruidskinderen en in de categorie De Ceremonie.

(Hier kun je dus stemmen.) Lees meer

Aan het einde van 2015 had ik er geen tijd voor, omdat ik druk was met “30 Mooie Momenten” (doe je mee?).
Maar op de dag dat we de Kerstboom opruimen, blik ik graag alsnog even terug op ‘mijn’ bruiloften van 2015.
Wat waren ze mooi, ontroerend, liefdevol, vrolijk en heerlijk om te fotograferen!

En wat passen ze goed bij mijn jaar.
Dat begon namelijk in Texas, waar ik ’s nachts te horen kreeg dat ik bij één wedstrijd zes awards had gewonnen. En dat waren niet de laatste; ik mocht zelfs twee keer op een podium staan om prijzen in ontvangst te nemen! Lees meer

Geboortefotograaf Utrecht - Marieke Zwartscholten fotografie - blog - 035

Dit wordt een heel bijzonder en anders-dan-anders blogbericht. Ik fotografeer regelmatig de liefde tussen twee mensen. Dit keer knalde mijn camera bijna uit elkaar van de liefde tussen drie mensen; ik fotografeerde de geboorte van Juna.
Ik wist al dat ik het gaaf vind om Day in the Life-sessies te doen; hoe bijzonder is dan een “First Day in the Life”!

Veel mensen aan wie ik vertelde dat ik een geboorte zou gaan fotograferen (of: gefotografeerd had) keken geschokt, vies of vol ongeloof. Heel grappig.
En ik moet toegeven dat ik zelf ook geen fotograaf bij mijn bevallingen heb gehad en me er nog niet echt een voorstelling van kon maken om die erbij te hebben of dus om erbij te zijn.

Maar het was fantastisch, bijzonder, prachtig, raar, vermoeiend, indrukwekkend en om nooit te vergeten.
Ik kan natuurlijk op technische wijze het hele bevallingsverhaal van Susan en Erik vertellen, maar zij kunnen dat zelf veel beter dan ik en kunnen dat delen met wie ze dat zelf willen.

Daarom vertel ik het graag vanuit mijn standpunt, dat zijn mijn foto’s tenslotte ook. Lees meer