Als ik zelf op zoek ga naar iets als een product, een vakantiebestemming of een goed restaurant, dan vind ik het altijd heel fijn om meningen (ervaringen, reviews, testimonials, enz.) van anderen te lezen. Nu heb ik nog nooit problemen gehad met klanten, maar het is natuurlijk veel fijner om dat van die personen zelf te lezen. Daarom staan hieronder de reacties van ‘mijn’ bruidsparen (en daar werd ik heel blij van!).

 

Trouwfotograaf Nieuwegein   - Marieke Zwartscholten fotografie - blog - 020Bruidspaar Henriëtte en Raymond:

“Hai lieve Marieke,
Na wat omzwervingen hebben wij het album inmiddels ontvangen! Wat is het prachtig geworden!!! We hebben het samen direct bekeken nadat de meneer van post nl het hier gebracht had. Het was een feestje om de foto’s in ons boek terug te zien. Zo mooi en zo scherp, elk detail dat er toe doet staat erop, hoe krijg je het voor elkaar om op deze manier een dag vol emoties zo mooi vast te leggen zodat bij het zien van de foto’s diezelfde emoties bij ons opnieuw naar boven komen….? Je bent een topper!!
Dank je wel voor deze prachtige herinnering.
Groetjes en liefs,
Raymond en Jet.”

Zie hun bruiloft op de blog.

 

 

Bruidspaar Carin en Bram:

We zijn heel erg enthousiast over de vriendelijke en plezierige samenwerking met Marieke. Tijdens de bruiloft is ze onopvallend aanwezig en weet ze heel makkelijk iedereen op het gemak te stellen, zowel jong als oud. Daarbij maakt ze duidelijke afspraken die ze nakomt en heeft ze haar zaakjes goed op orde.
En niet geheel onbelangrijk; ze maakt ook nog fantastisch leuke en mooie foto’s waar we nog lang van kunnen nagenieten!
We zullen Marieke dan ook zeker aanbevelen bij anderen!

(Blog volgt binnenkort.)

 

 

Bruiloft Leiden - Marieke Zwartscholten fotografie - web - 008Bruidspaar Dagmar en Ivo:

“Marieke heeft prachtige foto’s en een heel mooi album gemaakt van onze bruiloft in mei. Het contact vooraf, tijdens en na de bruiloft was heel fijn. Wij zouden haar aan iedereen aanraden. Hartelijke groet Ivo en Dagmar”

Zie hun bruiloft op de blog.

 

 

 

 

Trouwfotograaf Utrecht - Marieke Zwartscholten fotografie - blog - 011Bruidspaar en gezin Karin en Michiel (en Mats en Nina):

“We kunnen Marieke echt bij iedereen aanbevelen. Ze heeft onze bruiloft in ontzettend mooie en originele foto’s vastgelegd. Ook het album dat ze gemaakt heeft is prachtig, dat hadden we zelf nooit zo mooi kunnen maken. Marieke is heel betrokken bij wat ze doet en ook een heel prettig iemand om erbij te hebben. Je voelt je totaal op je gemak bij haar en ook met de kinderen is ze heel leuk. Dit zie je absoluut terug in de foto’s. Bijzonder van Marieke vinden we dat ze eigenlijk tijdens de bruiloft vrijwel onzichtbaar was, maar intussen wel alle belangrijke en leuke momenten op een hele mooie en eigen manier heeft vastgelegd.
Afgelopen voorjaar heeft Marieke ook een Day in the life reportage van ons gezin gemaakt. Dit was ontzettend waardevol om te doen. Naast dat we terugkijken op een hele gezellige dag met Marieke, zijn deze foto’s ons heel erg dierbaar. We krijgen nog steeds een brok in onze keel als we het bijbehorende filmpje bekijken, zo ontzettend mooi en treffend heeft Marieke ons vastgelegd. Helaas kunnen we Marieke niet nog een keer vragen als onze bruidsfotograaf :-), maar we zijn zeker van plan om Marieke over een aantal jaar weer in te schakelen voor een Day in the life sessie!”

Zie hun bruiloft op de blog.

 

 

Trouwfotograaf Rotterdam - Marieke Zwartscholten fotografie - 015Bruidspaar Larissa en Maarten:

“Wat een fantastische foto’s maakt Marieke. Spontane foto’s die vooral liefde en energie uitstralen. Onze trouwfoto’s zijn een groot succes en ondanks dat wij niet erg graag op foto’s staan wist Marieke ons op het gemak te stellen. Sterker nog, soms weet je niet eens dat ze er is! Een echte aanrader.”

Zie hun bruiloft op de blog.

 

 

Trouwfotograaf Rhoon en Rotterdam - Marieke Zwartscholten fotografie - blog - 006Bruidspaar Willemijn en Dirk Jan:

“Waarom we Marieke als fotograaf aanraden?
Uhm, kijk maar naar haar foto’s en dan hoop ik toch echt dat je het al snapt ;-) If not: super mooie foto’s, vol licht, originaliteit, spontaniteit en vrolijkheid!
Als je daarbij dan ook nog eens een fotograaf hebt die relaxt is, professioneel, heel veel liefde voor haar werk heeft, snel reageert, enthousiast is, mee denkt en gewoon een heel fijn persoon is, dan is de keuze snel gemaakt!
Marieke, voor de 100e keer: Dank je wel voor je geweldige foto’s! You are the best!
Willemijn & Dirk Jan”

Zie hun bruiloft op de blog.

 

 

Bruidspaar Geraldine en James:Trouwfotograaf Utrecht - Marieke Zwartscholten fotografie - blog - 019

“Stunning photo’s! On our wedding day we hardly noticed that Marieke was around. The communication by email before and after the wedding was very efficient and quick. The photo’s came out beautiful. They give a real good impression of all emotions and the entire atmosphere of the day. Since we live in Australia it’s great to have some nice prints that capture the typical Dutch culture and scenery.
Thanks Marieke!
James and Geraldine”

Zie hun bruiloft op de blog.

 

 

Trouwfotograaf bosbruiloft - Marieke Zwartscholten fotografie - blog - 001Bruidspaar Esther en Dimitri:

“Veel te laat, laat ik hier een review achter. Maar dat geeft wel aan dat we nog steeds heel blij zijn met de foto’s van Marieke en dat we het toch belangrijk vinden om het alsnog te doen. Los van de prachtige foto’s, waarvan ik nog steeds niet heb kunnen kiezen welke ik nou ga vergroten want ze zijn allemaal mooi en speciaal, hebben wij het als zeer prettig ervaren om Marieke als onze fotograaf in te schakelen. Ze is geweldig met kinderen, een prettige persoonlijkheid en maakt foto’s die het verhaal van de dag uitstekend vertellen. Ze zijn grappig, emotioneel, liefdevol, bruisend en vaak uit een onverwachte maar zeer originele hoek genomen. Wij hadden geen betere fotograaf kunnen wensen! Dit smaakt zeker naar meer, nu nog een reden verzinnen:).”

Zie hun bruiloft op de blog.

 

 

trouwfotograaf Rotterdam - Marieke Zwartscholten fotografie - blog - 021Bruidspaar Katie en James:

“NOTHING BUT PRAISE FOR OUR PHOTOGRAPHER BECOME FRIEND
(…) Of all of the photographers listed, I personally was drawn to only one. When I looked at the pictures that this particular photographer had captured at previous weddings, I actually became emotional. I found myself imagining what it would be like, not only as a bride, but also as a mother, sister, and daughter, to see my loved ones captured the way she did, with such beauty, authenticity, with such perfect lighting and composition. Marieke Zwartscholten’s photos didn’t just reflect beautiful memories; they told stories about strangers that made me feel genuinely proud, and tearfully happy!
(…) Marieke blended in and made her magic happen in the midst of all the madness.
(…) Looking back on the day now it’s amazing how she coordinated everything in order to get all of the pictures we were hoping to get. Her and Marco made a fabulous team and were both very well liked by all of our family and friends. They both went above and beyond for us and made a great impression on all of those present! When Marieke sent the first preview of the pictures through, we were absolutely thrilled.
(…) So many little personal touches that we will never forget.
(…) We are truly thankful to Marieke for everything that she has done for us, and we would highly recommend her services to anyone.”

Zie hun bruiloft op de blog en de complete reactie van Katie en James onderaan dat bericht.

 

 

Wineke en Ben - Marieke Zwartscholten fotografie - blog - 019Bruidspaar Wineke en Ben:

“Marieke heeft onze trouwdag van begin tot eind vastgelegd. En dat heeft zo op zo’n prachtige manier gedaan dat we nu voor eeuwig kunnen nagenieten. Marieke verstaat de kunst om precies de juiste momenten te vangen die een verhaal vertellen. Foto’s die de de sfeer en de emoties van die bijzondere dag vastleggen. De foto’s zijn echt prachtig.”

Zie hun bruiloft op de blog.

 

 

Sandra en Lo - Marieke Zwartscholten fotografie - blog - 020Bruidspaar Sandra en Lo:

“Ben je op zoek naar de beste fotograaf voor je huwelijk? Niet verder zoeken, je hebt haar gevonden! Marieke is een vakvrouw die de kunst van het fotograferen fantastisch verstaat. Vriendelijk, relaxed en zo goed als onzichtbaar, maar steeds weer daar waar het gebeurt. Net die ene lach of dat leuke moment. Marieke heeft ze vastgelegd! Onze foto’s van onze huwelijksdag op 5 september 2014 zijn prachtig geworden en we kijken met heel veel plezier terug. Marieke bedankt!! Lo & Sandra”

Zie hun bruiloft op de blog.

 

 

trouwfotograaf Delft en Voorburg - Marieke Zwartscholten fotografie - blog - 023Bruidspaar Marlous en Pascal:

“Vanaf het moment dat we wisten dat we gingen trouwen wisten we dat we Marieke als fotograaf wilden hebben. We hadden haar ‘in actie’ gezien tijdens de bruiloft van vrienden van ons en we vonden haar houding tijdens die bruiloft heel relaxed en de foto’s en het album na de bruiloft prachtig. En wat zijn we blij dat we voor haar gekozen hebben!
Van te voren hadden we een loveshoot met Marieke gepland waardoor we al aan haar gewend waren. Ze wist ons helemaal op ons gemak te stellen.
Op de dag van de bruiloft hebben we Marieke bijna niet gezien, ze werkt onzichtbaar. Wij hadden zelf ook wat ideetjes voor foto’s en Marieke was daar heel flexibel in. Dit zorgt ervoor dat het heel prettig is om met Marieke samen te werken omdat aan al onze wensen werd voldaan maar daarnaast kan zij zelf ook heel goed de juiste momenten kiezen. De foto’s van de bruiloft geven daarom precies weer hoe de dag was. De sfeer van de dag straalt van de foto’s af en dat maakt dat ze voor ons hele dierbare herinneringen zijn.
Het album is ook helemaal perfect en we bladeren regelmatig door het album heen. We worden dan weer helemaal mee teruggenomen naar die fantastische dag!”

Zie hun bruiloft op de blog.

 

 

trouwfotograaf Leiden - Marieke Zwartscholten fotografie - blog - 017Bruidspaar Angela en Martijn:

“Jij weet mensen op hun gemak te stellen voor de camera, met spontaniteit en vrolijkheid als resultaat. Wij voelden meteen een klik en vanaf het eerste moment was alles super geregeld, heel erg fijn. Wij hadden hoge verwachtingen van de foto’s, en het eindresultaat is nog zoveel beter dan we verwacht hadden! Het fotoalbum is prachtig, het vertelt het verhaal van een fantastische dag, precies zoals wij het beleefd hebben. Dankje, dankje, dankje! Martijn & Angela”

Zie hun bruiloft op de blog.

 

 

Bruidspaar Verena en Wouter:trouwfotograaf Haarlem Elswout - Marieke Zwartscholten fotografie - blog - 012a

We vinden de foto’s ontzettend mooi! Een erg leuke herinnering aan een prachtige dag. Al tijdens het kennismakinsgesprek en de bruiloft (ook de fotoshoot) hadden we het gevoel dat we een goede fotografe hadden uitgekozen, maar echt zeker weet je het natuurlijk pas als je het eindresultaat te zien krijgt. En daarmee zijn we ontzettend blij! Heel erg bedankt. Hoe het ook ingepakt was, maakt het helemaal af, zo veel liefde die daar in zit. Het hele proces heb je ook veel mee gedacht, fijn en dank daarvoor.

Zie hun bruiloft op de blog.

 

 

mooie bruiloft Barendrecht Watertoren - Marieke Zwartscholten fotografie - pf - 005 Bruidspaar Sanne en Henry:

“… je dacht mee over alles, je gaf voorbeelden, je gaf sites door…
… Wij hadden er zin in, maar jij ook! Voor ons voelde het niet dat jij aan het werk ging, maar dat je eigenlijk gewoon de hele dag mee ging zoals de daggasten, alleen maakte jij ook nog de foto’s!
Je was er, maar ook weer niet. Je liep er tussendoor, je wrong je in bochten om iets te fotograferen maar we hebben er weinig van gemerkt.
… Nu met de foto’s terug kijken hebben we tegen elkaar gezegd: hé, weet jij dat daar een foto van gemaakt is? Nee, geeneens gemerkt.
… Bij de trouwreportage die we gemaakt hebben, ging het natuurlijk wel echt om foto’s maken, maar ook dat was niet ‘gemaakt’.
… We zijn er allebei wel over uit dat we de fotoshoot echt heel leuk vonden, gewoon maar met zijn viertjes op pad…
… we zijn blij dat we de keuze hebben gemaakt voor jou, Marieke!”

Zie hun bruiloft op de blog en de complete reactie van Sanne en Henry.

 

 

029. bruiloft Landgoed Voorlinden Jerney en Klaas - Marieke Zwartscholten fotografie -Bruidspaar Jerney en Klaas:

Enthousiast, creatief en professioneel; mocht iemand op zoek zijn naar een goede fotograaf, dan zouden we Marieke zeker aanbevelen!
… Het continue meedenken is zeker een kracht van haar.
… Ondanks dat niet iedereen van nature graag “in the picture” staat, is Marieke in staat om mensen op hun gemak te laten voelen, zodat het eigenlijk bijna vanzelf gaat. Het is niet nodig om geforceerd te poseren, Marieke probeert echt de emoties vast te leggen.
… Je hebt dan bijna niet in de gaten dat ze er is, maar toch is de camera overal!
… We hebben Marieke het vertrouwen gegeven om ons trouwalbum samen te stellen en we hebben er nog geen seconde spijt van gehad.”

Zie hun bruiloft op de blog en de complete reactie van Jerney en Klaas.

 

 

000. bruiloft Rotterdam Henriette en Robbert-Jan - Quartier du Port - Marieke Zwartscholten fotografie - blogBruidspaar Henriëtte en Robbert-Jan:

“… bij ons stond in ieder geval een goede fotogra(a)f(e) op nummer 1.
… Het is het enige tastbare wat je aan de dag overhoudt en daar ga je gewoon niet op beknibbelen.
… Om eerlijk te zijn hadden we het gevoel dat we Marieke al kenden. De klik was er dus al meteen.
… Wat we ook als prettig hebben ervaren was de snelheid van reageren.
… Ze gaf goede tips/aanwijzingen en de foto’s zijn geweldig.
… Vanaf dat moment hebben we allebei totaal niet meer in de gaten gehad dat Marieke aan het fotograferen was.
… Je trouwalbum kan je dus ook gerust aan Marieke overlaten want daar heeft ze oog voor.
… Kortom, wij zouden Marieke aan iedereen aanbevelen die van mooie foto’s houdt. Door haar artistieke kijk, de kalmte waarmee ze fotografeert, haar onzichtbaarheid op de huwelijksdag, haar snelheid, service en professionaliteit onderscheidt zij zich zeker van andere fotografen.”

Zie hun bruiloft op de blog en de complete reactie van Henriëtte en Robbert-Jan.

 

 

014. Leonie en Jan Paul - Marieke Zwartscholten fotografieBruidspaar Leonie en Jan Paul:

“We willen je nog eens bedanken voor de fantastische foto’s die je hebt gemaakt op onze bruiloft!
In de eerste mails en de kennismaking voelde we echt een ‘klik’: jij begreep echt wat wij wilden! En dat is gebleken!
Daarnaast vonden we het heel leuk om je erbij te hebben op de dag zelf: je was ‘onzichtbaar’ als dat paste, maar wist met je humor en prettige omgang iedereen te ‘verleiden’ tot de leukste foto’s!

We zijn je heel dankbaar! Hopelijk tot ziens (voor ons geen andere fotograaf!)!”

Zie hun bruiloft op de blog.

 

 

017. vintage bruiloft Marlous en Peter - Ridderkerk Dordrecht Khotinsky Villa Augustus - Marieke ZwartscholtenBruidspaar Marlous en Peter:

“Marieke heeft afgelopen zomer onze trouwfoto’s gemaakt en mede dankzij haar was de fotoshoot heerlijk ontspannen en ongedwongen. We zijn allebei niet zo gek op foto’s, maar Marieke wist ons toch op een spontane manier vast te leggen! Daarnaast heeft ze ons overladen met leuke tips voor fotolocaties en de ‘nazorg‘ na de bruiloft was geweldig!”

Zie hun bruiloft op de blog.

 

 

review Angela en Michaell - Marieke Zwartscholten fotografieBruidspaar Angela en Michael:

“Marieke Zwartscholten als fotograaf kunnen wij iedereen aanraden!
… Ze kwam goed voorbereid bij ons thuis langs…
… Op de dag zelf was Marieke eigenlijk onzichtbaar.
… Marieke is heel professioneel, vriendelijk, betrouwbaar en haar foto’s zijn echt geweldig!
We hebben uiteindelijk na deze prachtige dag een geweldig fotoboek ontvangen waar we nog regelmatig in kijken!
…”

Zie hun bruiloft op de blog en de complete reactie van Angela en Michael.

 

 

 

 

 

review Marieke en Richardl - Marieke Zwartscholten fotografieBruidspaar Marieke en Richard:

“We zijn via een vriendin in contact gekomen met Marieke. Marieke had de bruiloft van haar zus gefotografeerd en zij was erg enthousiast over het trouwalbum. Dat album wilden wij dus ook wel eens zien. Na het zien van het album waren wij ook meteen enthousiast. Zij zou onze trouwfotograaf worden!

Het klikte meteen met Marieke, dus alles was zo geregeld. Tijdens de bruiloft hebben we Marieke leren kennen als een enthousiaste, creatieve, meedenkende en betrokken fotografe. Dit resulteerde uiteraard in een prachtig trouwalbum waarin we nog regelmatig met veel plezier inkijken en terug denken aan onze geweldige dag!

Aangezien we zo blij waren met onze prachtige trouwfoto’s, hebben we Marieke ook gevraagd om een zwangerschapsfoto’s te maken toen we ons tweede kindje verwachtten en hebben wij haar enige tijd later benaderd voor een familiefotoshoot. Ons huis hangt dus vol met foto’s van Marieke!

 

 

 

review Nancy en Ralph - Marieke Zwartscholten fotografieBruidspaar Nancy en Ralph:

“Wat wij vooral erg prettig vonden aan de manier waarop Marieke te werk ging, was dat we niet hebben gemerkt dat ze foto’s aan het maken was. Ze was onzichtbaar voor ons maar heeft hierdoor de mooiste foto’s gemaakt! Ook het minimaal aantal momenten om te poseren vonden wij vooral erg fijn. Wij houden daar allebei niet zo van. Wij vinden juist de foto’s mooi waar wij gewoon lekker ons zelf zijn. Dit heeft Marieke op een mooie manier vastgelegd.
Het blijft leuk om af en toe het trouwalbum van zolder te halen en er weer even doorheen te bladeren om herinneringen op te halen!”