018. Marlous en Peter - Marieke Zwartscholten fotografie - blog
Ik ken Sanne al jaren en altijd hebben we contact gehouden. Toen ik een mail kreeg met de titel “Leuk nieuws”, was het een prettige verrassing dat ik haar bruiloft mocht fotograferen. En het leuke was, dat de mailwisseling tot aan de bruiloft “Leuk nieuws” bleef heten; zo werd ik er elke keer weer blij van.

Dat werd ik ook van alle mooie emoties door de dag heen. Zo was Henry helemaal trots op zijn vier keer stropdas strikken en stond Sanne prachtig stralend voor de spiegel, toen ik binnenkwam. Toen zij beneden kwam, schoten haar ouders en broer vol. Dat gebeurde ook bij Sanne en Henry toen ze elkaar voor het eerst zagen. En Henry had geen sluier verwacht!

Sanne is juf en het bezoek aan haar school stond in het teken van uitbundige vrolijkheid. Ik weet uit ervaring dat Sanne een hele goede leerkracht is, maar dat heb ik ook mogen ervaren op de trouwdag. Want wat was haar groep 6 van CBS Smitshoek lief voor de juf en haar man! Ze zongen een prachtig lied, met ook een goede dosis humor erin. En natuurlijk volgden de verlegen handjes (de manier om een klas stil te krijgen: een prachtige bruidsjurk aantrekken!) en schattige cadeautjes.

Voor de fotoshoot genoten we van de rust en pracht bij Arboretum Trompenburg in Rotterdam. Vervolgens flipte ik bijna van het mooie licht op de steiger bij het Pannenkoekenhuis aan de Oude Maas in Barendrecht ;-).

De trouwceremonie werd gevierd in de Watertoren in Barendrecht en werd geleid door een vriend van het bruidspaar met een heel persoonlijke en mooie toespraak.

De rest van de bruiloft werd gevierd in Hotel Ara in Zwijndrecht. Na een toast en het aansnijden van de bruidstaart ging ik naar huis. Maar ik weet inmiddels dat het diner en de feestavond die erop volgden een groot succes waren. En het feest werd opgesierd met een slideshow van mijn foto’s, leuk!
Ik zat op dat moment na te genieten van de liefde die ik de hele dag tussen het bruidspaar had gezien.

Lieve Sanne en Henry, heel erg bedankt dat ik jullie mooie dag mocht fotograferen. Ik heb genoten van jullie liefde! Ik wens jullie samen nog heel veel geluk.

Onderaan staat de reactie van dit bruidspaar.

001. Marlous en Peter - Marieke Zwartscholten fotografie - blog 002. Marlous en Peter - Marieke Zwartscholten fotografie - blog 003. Marlous en Peter - Marieke Zwartscholten fotografie - blog 004. Marlous en Peter - Marieke Zwartscholten fotografie - blog 005. Marlous en Peter - Marieke Zwartscholten fotografie - blog 006. Marlous en Peter - Marieke Zwartscholten fotografie - blog 007. Marlous en Peter - Marieke Zwartscholten fotografie - blog 008. Marlous en Peter - Marieke Zwartscholten fotografie - blog 009. Marlous en Peter - Marieke Zwartscholten fotografie - blog 011. Marlous en Peter - Marieke Zwartscholten fotografie - blog 011a. Marlous en Peter - Marieke Zwartscholten fotografie - blog 012. Marlous en Peter - Marieke Zwartscholten fotografie - blog013. Marlous en Peter - Marieke Zwartscholten fotografie - blog 014. Marlous en Peter - Marieke Zwartscholten fotografie - blog 015. Marlous en Peter - Marieke Zwartscholten fotografie - blog 016. Marlous en Peter - Marieke Zwartscholten fotografie - blog 017. Marlous en Peter - Marieke Zwartscholten fotografie - blog 018. Marlous en Peter - Marieke Zwartscholten fotografie - blog 019. Marlous en Peter - Marieke Zwartscholten fotografie - blog 020. Marlous en Peter - Marieke Zwartscholten fotografie - blog 021. Marlous en Peter - Marieke Zwartscholten fotografie - blog 022. Marlous en Peter - Marieke Zwartscholten fotografie - blog 023. Marlous en Peter - Marieke Zwartscholten fotografie - blog 024. Marlous en Peter - Marieke Zwartscholten fotografie - blog 025. Marlous en Peter - Marieke Zwartscholten fotografie - blog 026. Marlous en Peter - Marieke Zwartscholten fotografie - blog 027. Marlous en Peter - Marieke Zwartscholten fotografie - blog 028. Marlous en Peter - Marieke Zwartscholten fotografie - blog 029. Marlous en Peter - Marieke Zwartscholten fotografie - blog 031. Marlous en Peter - Marieke Zwartscholten fotografie - blog 031a. Marlous en Peter - Marieke Zwartscholten fotografie - blog 032. Marlous en Peter - Marieke Zwartscholten fotografie - blog

De reactie van Sanne en Henry:

“Ik had natuurlijk al een lichte voorkeur voor jou omdat ik jou al kende door mijn stage op “De Pijler”.
Het mail contact over de bruiloft was een hele leuke voorbereiding ervan. Jij had ons al zo veel gemaild over wat allemaal kon en uiteindelijk hebben we gezellig afgesproken. Een hele avond gepraat over wat wel en niet kon en je hebt ons van alles laten zien, er waren zoveel mogelijkheden!

Nadat jij weg was gegaan waren Henry en ik het er wel over eens dat jij onze fotograaf werd!
Het voelde helemaal oke!

Vanaf die tijd hebben we ontzettend veel gemaild, je dacht mee over alles, je gaf voorbeelden, je gaf sites door of als je iets leuks tegen kwam hadden wij weer een mail!
Hoe betrokken ben je dan bij een bruidspaar???!!! Het kwam elke keer ook heel lief over, niets moest en alles mocht.
Tot op de laatste dag voor ons trouwen hebben wij gemaild! Zo leuk!
Wij hadden er zin in, maar jij ook! Voor ons voelde het niet dat jij aan het werk ging, maar dat je eigenlijk gewoon de hele dag mee ging zoals de daggasten, alleen maakte jij ook nog de foto’s!

Op de dag zelf was je vroeg aanwezig, eerst bij mijn “man” en daarna kwam je naar mij. Je was er, maar ook weer niet. Je liep er tussendoor, je wrong je in bochten om iets te fotograferen maar we hebben er weinig van gemerkt. Je deed je eigen ding. Dat was eigenlijk de hele dag door! Je was er, maar de meeste hebben je niet zo opgemerkt! Ik denk een heel mooi compliment! Het was niet dat we zo of zo moesten staan en moesten lachten, nee het zijn allemaal spontane foto’s die niet ‘gemaakt’ zijn.
Nu met de foto’s terug kijken hebben we tegen elkaar gezegd: he, weet jij dat daar een foto van gemaakt is? nee, geeneens gemerkt.
Er staan prachtige foto’s op, waarvan we geen idee hebben dat daar dus foto’s van waren gemaakt, we waren niet bezig met foto’s.
Ook de daggasten die we later hebben gesproken waren erg te spreken over je kunsten, je was er, maar totaal niet gezien of last van gehad :)

Bij de trouwreportage die we gemaakt hebben, ging het natuurlijk wel echt om foto’s maken, maar ook dat was niet gemaakt.
Het was ontspannen, het was gezellig, het mocht maar niets moest.
We hebben erg gelachen om de kleine opdrachten die we mochten uitvoeren, maar ook gewoon even samen lopen door het park en lekker kletsen! Dat vonden wij fijn, konden we nog even zeggen hoe geweldig we het allemaal vonden en hoe we ervan genoten!
We zijn er allebei wel over uit dat we de fotoshoot echt heel leuk vonden, gewoon maar met zijn viertjes op pad, Henry en ik, de fotograaf en dan Gonda om te helpen, heerlijk! Even lekker lopen door de mooie natuur, genieten van elkaar en de prachtige dag. De fotoshoot liep zelfs wat uit, omdat we er allemaal zoveel plezier in hadden.

Inmiddels hebben we de foto’s en die zijn echt prachtig! Met heel veel plezier bladeren we er steeds doorheen en tja nu kiezen welke foto het gaat worden aan de muur… een lastige keuze… maar we zijn blij dat we de keuze hebben gemaakt voor jou Marieke!”

 

Ben je enthousiast en wil je meer informatie over trouwfotografie? Kijk gerust even verder op mijn website.

Ook leuk, als je mijn Facebook-pagina like-t!