Thon en Ria wonen in Dordrecht. Al hun hele leven en daar zijn ze trots op. Sinds 15 jaar wonen ze in de binnenstad, waar ze regelmatig even naar buiten lopen voor een wandeling door het prachtige centrum. Ze genieten dan van de mooie, oude gevels, de pittoreske havens, de leuke en vaak gewoon handige winkels en bij mooi weer van een terrasje. En dat doen ze samen, al ruim 46 jaar! Ook vanuit hun appartement genieten ze van ‘hun’ stad. Als de brug bij Hotel Bellevue opengaat, roepen ze elkaar en kijken ze samen wat voor moois er nu weer de stad in komt varen. Ik zie helemaal voor me hoe ze dit over 30 jaar nog steeds doen. Ik hoop het!

En de reden dat ik dit van harte hoop, is dat Ria en Thon mijn lieve ouders zijn. Mijn lieve mama en papa, die mij geholpen hebben om te zijn wie ik ben. Die mij een heerlijk onbezorgde jeugd hebben gegeven, mij door verschillende studies heen hebben geholpen, meerdere huizen hebben geschilderd en schoongemaakt, heel veel dozen hebben gesjouwd, geaccepteerd hebben dat ik deed wat ik wilde en met wie ik dat wilde en nu een ontzettend lieve oma en opa zijn voor hun kleinkinderen, op wie ze vaak en met veel liefde passen.

Ik zet ze vaak ‘even snel’ op de foto met onze kinderen. Van die snapshots, die leuk zijn, maar niet met veel aandacht gemaakt. Omdat ik blij ben dat mijn ouders er zijn en hoop nog lang van ze te mogen genieten, had ik ze een fotoshoot cadeau gedaan. We zouden met zijn drieën Dordrecht in gaan, natuurlijk het liefst met mooi weer. Maar het was deze zomer niet altijd mooi weer en betaalde opdrachten gingen voor (sorry, pa en ma), maar mijn eigen verjaardag bleek de perfecte gelegenheid. Zo kon ik werken, maar het toch privé ook heel gezellig hebben. En dat hadden we! We eindigden met een heerlijke lunch op het terras, waar we nog even gezellig konden napraten. Mijn ouders vonden het erg leuk om mij aan het werk te zien. En ik vond het geweldig om ze eens in alle rust te fotograferen.

Ook bij het nabewerken genoot ik nog van de liefde die van ze afstraalt; soms lijkt het wel of mijn vader mijn moeder staat te versieren!
Ik snap dat ik heel anders tegen deze fotoshoot aankijk dan wie dan ook, toch hoop ik dat iedereen even meegeniet.

Pa en ma, bedankt! En niet alleen voor deze fotoshoot. Dikke kus!

www.mariekezwartscholten.nl

 

 

 

www.mariekezwartscholten.nl

3 antwoorden
  1. Femke zegt:

    Als je goed kijkt, dan sta ik er ook nog op (zie foto 5) ;-)
    Wat een geweldige foto’s van onze ouders. Trots op pa en ma en trots op mijn kleine zusje!

Reacties zijn gesloten.