Get real Talk

Een enthousiaste, interactieve presentatie over journalistieke/ documentaire fotografie

Get Real Talk

De Get Real Talk:

 • een presentatie voor een groep fotografen
 • gericht op journalistieke/documentaire fotografie
 • variërend van 30 minuten tot een hele dag
 • aangepast aan de specifieke doelgroep
 • mogelijkheid voor een interactieve invulling, zoals feedback op ingestuurd beeldmateriaal of ter plekke fotograferen
 • investering: afhankelijk van de vraag. Neem gerust contact met me op.

De ervaring tot nu toe (naast de Get Real voor kleinere groepen):


Masters Event

(Voor ongeveer 100 fotografen, in het Engels, november 2018)

De aankondiging:
“Marieke has been a teacher for a long time. Since she did the Foundation Workshop in Texas a few years ago, her storytelling style of photography has emerged to one of the better ones in Holland and the love for teaching about this topic has grown exponentially. Her “Get Real” Masterclasses & Mentoring sessions are well known in the Netherlands and her knowledge about capturing moments even gave her the possibility to become a judge/curator on one of the latest Fearless Collections.
Marieke will be very honest with you when she’s on stage. Do you really have to chase the moment you want to capture?”

Een aantal van de reacties:

 • “Je was/bent geweldig, een prachtig sprekend verhaal.”
 • “Ik vond dat je echt een mooie en boeiende presentatie hebt gegeven. Gaaf gedaan met die filmpjes waarin je het lopen en wachten vergelijkt en het was ook best grappig. Ik heb gisteren via de website de aanmelding voor de workshop verstuurd.”
 • “Wilde je nog even bedanken voor de presentatie tijdens de Masters Seminar! Heel inspirerend. We hadden het er al even kort over, maar ik ben voor aankomend jaar op zoek naar een mentor. En ik wil heel graag vragen of jij dat wil zijn?”

Fotografen Festival

(Voor ongeveer 80 fotografen, februari 2019)

De aankodiging:
“Wil je momenten en emoties nóg beter fotograferen?
Wil je minder het gevoel krijgen dat je momenten en emoties aan het najagen bent, maar ze precies op het juiste moment op de beste manier
vastleggen? Ik ga je helpen meer controle te krijgen en daardoor nog betere foto’s
te maken.
Het vastleggen van echte momenten is wat mij drijft binnen mijn fotografie, vooral bij Days in the Life en bruiloften. Ik geniet ook enorm van het begeleiden van andere fotografen op het vlak van journalistieke/documentaire fotografie. […]
Als fotograaf heb ik me verder ontwikkeld tijdens de Foundation Workshop in Texas, die ik zelfs heb mogen vastleggen, en tijdens mentortrajecten. Bovendien heb ik de eer gehad jurylid te zijn bij verschillende fotografie-wedstrijden.
Alles wat ik heb geleerd breng ik nu over via de Get Real Workshop, Get Real Masterclass en Get Real Mentoring, waarbij een persoonlijke aanpak voorop staat. En nu dus bij het Fotografen Festival! Ik hoop jullie op inspirerende wijze mee te nemen in de vraag: hoe vang je Het Moment?”

Een aantal van de reacties:

 • “Marieke, van begin tot eind heb ik met een glimlach naar je zitten luisteren. Wat ben jij leuk! En wat ben jij een tópfotograaf en kunstenaar! Met liefde ga ik je verder volgen.”
 • “Supertoffe lezing! Wat een prachtfoto’s! Wat ik heel fijn vond, is dat je bleef zeggen: ‘Er is geen goed of fout’, waardoor het heel veilig voelde! Dankjewel!”
 • “Wat was het een feest om naar jou te mogen luisteren en wat had jij zichtbaar veel liefde en tijd en energie in je workshop gestopt! Dankjewel Marieke! You rock!”

Presentatie/workshop Geboortefotografen.com

(Voor 16 fotografen, oktober 2019)

Een interactieve dag met als belangrijk onderdelen een presentatie, het live fotograferen van nagespeelde bevallingen en het bespreken van eigen foto’s.

 • “Onlangs hadden we zo’n toffe workshop van Marieke Zwartscholten, waarbij we niet alleen veel geleerd hebben maar ook vreselijk gelachen hebben.”
 • “Wat een heerlijke dag was het gisteren! Met de collega’s van Geboortefotografen.com hadden we een hele toffe dag onder leiding van Marieke Zwartscholten over documentaire fotografie. Superleerzaam, maar ook hilarisch. Wil je weten hoe het eruit ziet en klinkt als 16 geboortefotografen aan het bevallen zijn??”

Doc20

(Voor ongeveer 70 fotografen, maart 2020)

Doc20 is een interactief seminar over documentaire fotografie met sprekers, activiteiten en sponsoren zijn met veel zorg uitgekozen om elke fotograaf de inspiratie en kennis te geven op een volgend niveau te komen.
In 2020 waren er vier sprekers met interactieve presentaties, feedback op foto’s van de deelnemers, er werd zelf gefotografeerd, er was een inspiratiemarkt en er was een live fotowedstrijd van foto’s van de deelnemers.
In 2020 werd alles georganiseerd en gepresenteerd door Marieke Zwartscholten, die zelf ook één van de sprekers was.

 • “SuperBEDANKT voor het uitwerken van dit idee, het is gelukt om een heel gaaf evenement neer te zetten, supergoed verzorgd, inhoudelijk echt tof en inderdaad genoeg stof om over na te denken, ik vind het heel knap hoe je dit hebt neergezet! Het was echt voor herhaling vatbaar, dus word nu al blij als ik lees dat je nadenkt over Doc20 voor 2021 : )”
 • “Het was heerlijk, mooi, uitdagend, gevarieerd, inspirerend en emotioneel. Bedankt voor het organiseren! Eindelijk een door velen gewenste documentaire inspiratie dag. Super gedaan op naar volgend jaar.”
 • “Bedankt voor de fijne, inspirerende en gezellige dag gisteren. Vooral Marieke bedankt, je vertrouwen, je inzet, mooi hoe jij mensen samenbrengt om elkaar te inspireren en elkaar te laten groeien.”

Foto © Marieke Zwartscholten en © Mitzy Geluk | Niet gebruiken zonder toestemming.