001. jongenmeisjefeestje - Marieke Zwartscholten fotografie

 

Ik ben altijd ontzettend nieuwsgierig. Ik wil alles weten.
Dus toen ik zwanger was, was het niet eens een optie om te wachten tot na de bevalling om te ontdekken of we een zoon of een dochter gingen krijgen. Dat kun je prima zien op de 20 weken-echo. Het feit dat die echo goed was, was natuurlijk duizend keer belangrijker dan het geslacht. Maar toch hebben we allebei gevierd met een lekker stuk taart: we gingen (2x) een gezonde zoon krijgen!!! Het geslacht maakte ons echt niet uit, maar om het te weten, maakte het allemaal wel wat concreter.

Sommige mensen vinden het jammer dat het dan na de geboorte geen verrassing meer is. Ik vind dat je de verrassing dan gewoon vier maanden eerder hebt. En wat is het dan een goed idee om daar een feestje van te maken!
Ik werd dan ook helemaal enthousiast over een blog van een collega-fotograaf over een jongen/meisje-feestje en mailde dit door naar mijn vriendin Angela. Een tijd later belde ze: “Ik heb een opdracht voor je! Wil je mijn jongen/meisje-feestje fotograferen?”. Jaaaaa, natuurlijk!
“En… wil je misschien ook helpen het te organiseren?”. Ja, leuk!!! Maar dat laatste dan gewoon als vriendin.

We sloegen aan het brainstormen en leefden uit naar de 20 weken-echo. En natuurlijk was daarbij het allerbelangrijkst dat alles goed leek te zijn. Heeeeeel fijn!
Maar daarna werd het spannend: Angela en Jorg kregen namelijk niet te horen welk geslacht het kindje had. De echoscopist schreef het op en deed het in een envelop. Mijn man maakte de envelop open en gaf het geslacht door aan een taartenbakster en de taart werd gemaakt.

Een paar dagen later was dus het jongen/meisje-feestje (we hebben nog gezocht naar een andere naam, maar vonden dit toch de beste optie, zeker naast de Amerikaanse naam: ‘Gender Party’!). Angela had een geweldige high tea in elkaar gedraaid, ik had spelletjes verzonnen. Er waren twee teams: drie dames kwamen in het blauw omdat ze dachten dat het een jongen was, drie dames in het roze vanwege een meisje. Ik had roze en blauw aan, want ik ‘presenteerde’ het en had bovendien geen idee.

Tussen het heerlijke eten en gezellig kletsen door, waren er dus een paar quiz-onderdelen. Zo moesten ze baby-foto’s van elkaar en bekende personen raden, een ‘bom’cadeau doorgeven en daarbij zoveel mogelijk ‘neutrale’ namen noemen (zoals ‘Robin’), zoveel mogelijk legendes opschrijven die het geslacht voorspellen, van bekende liedjes het ontbrekende woord raden (‘boy’ of ‘girl’) en bekende zwangeren uitbeelden.
Daarnaast schreef iedereen nog op hoe ze dachten dat het kindje zou gaan heten.

Het laatste onderdeel was de taart. Hiervoor kwamen manlief Jorg en hun twee kinderen Tobias en Madelon ook weer thuis. De taart werd gepresenteerd: aan de buitenkant roze en blauw. Vervolgens sneden Jorg en Angela samen de taart aan. Een spannend moment! En de taart was van binnen…
Tja, roze OF blauw dus. Maar dat mag ik nog niet verklappen, want Jorg en Angela vinden het veel te leuk om het persoonlijk te vertellen aan de mensen die ze kennen.

In ieder geval vond ik het superbijzonder om bij dit moment te mogen zijn. Dit zullen we niet snel meer vergeten! Alsof we een heeeel klein beetje bij de geboorte mochten zijn, maar dan allemaal een stuk aangenamer ;-).
Moe, maar voldaan van mijn driedubbelrol als fotograaf, quizmaster en vooral vriendin, ging ik weer naar huis. Nu nog een paar maanden wachten voor de volgende verrassing! Ik ben heel benieuwd!

Angela, heel erg bedankt dat ik dit voor je mocht (mee)regelen en fotograferen.
Jorg en Angela, ik wens jullie nog een hele fijne zwangerschap en de makkelijkste bevalling ooit! En daarna natuurlijk net zo’n gezond kindje als de echo doet vermoeden.
En Leantine, Mariëtte, Mascha, Nicole en Sandra, ook bedankt voor jullie gezelligheid en enthousiasme!

002. jongenmeisjefeestje - Marieke Zwartscholten fotografie

003. jongenmeisjefeestje - Marieke Zwartscholten fotografie

003a. jongenmeisjefeestje - Marieke Zwartscholten fotografie

004. jongenmeisjefeestje - Marieke Zwartscholten fotografie

004a. jongenmeisjefeestje - Marieke Zwartscholten fotografie

005. jongenmeisjefeestje - Marieke Zwartscholten fotografie

005a. jongenmeisjefeestje - Marieke Zwartscholten fotografie

006. jongenmeisjefeestje - Marieke Zwartscholten fotografie

011. jongenmeisjefeestje - Marieke Zwartscholten fotografie

015. jongenmeisjefeestje - Marieke Zwartscholten fotografie

016. jongenmeisjefeestje - Marieke Zwartscholten fotografie

016a. jongenmeisjefeestje - Marieke Zwartscholten fotografie

017. jongenmeisjefeestje - Marieke Zwartscholten fotografie

016b. jongenmeisjefeestje - Marieke Zwartscholten fotografie

018. jongenmeisjefeestje - Marieke Zwartscholten fotografie

020. jongenmeisjefeestje - Marieke Zwartscholten fotografie

020a. jongenmeisjefeestje - Marieke Zwartscholten fotografie

022. jongenmeisjefeestje - Marieke Zwartscholten fotografie

023. jongenmeisjefeestje - Marieke Zwartscholten fotografie

024. jongenmeisjefeestje - Marieke Zwartscholten fotografie

024a. jongenmeisjefeestje - Marieke Zwartscholten fotografie

031. jongenmeisjefeestje - Marieke Zwartscholten fotografie

www.mariekezwartscholten.nl

3 antwoorden

Reacties zijn gesloten.