DITL Karin en Michiel - Marieke Zwartscholten fotografie - blog - 021

Het was waarschijnlijk al wel duidelijk dat ik het heerlijk vind om “Day in the Life”-sessies te fotograferen. Als eerste omdat ik weet hoe gaaf het ook later gaat zijn om de foto’s van ‘vroeger’ terug te zien: oja, zo deden we dat toen altijd! Ook boeiend voor volgende generaties. Dit is zo waardevol; nostalgie voor de toekomt!

Maar voor mij persoonlijk is het zo fijn om dit te fotograferen omdat het zo leuk is om een ander gezin van zo dichtbij mee te maken. Daar word ik weer een betere moeder van.

Ik geniet van de overeenkomsten: dollen, in de supermarkt naar het toilet moeten, spelletjes met elkaar combineren, enz. Maar ook de verschillen, die ik vaak leerzaam en inspirerend vind: goh, een kind van 6 jaar zou dus een muziekinstrument kunnen bespelen, wat leuk om zo samen te koken, enz.

In dit geval had ik de eer om bij Karin en Michiel thuis te zijn en natuurlijk hun kinderen: Nina van 6 jaar en Mats van 8 jaar. Twee hele vrolijke, actieve kinderen, die goed weten wat ze willen. En wat waren ze leuk met zijn vieren!

Mats was aan het bijkomen van wat ziekig zijn, maar voelde zich gelukkig weer zo goed, dat hij kon fietsen, plantjes water kon geven, kikkers kon (proberen te) vangen, met zijn zusje judo kon doen (oeps, dat kleed is geen zachte mat!) en kon ‘schommelvoetballen’.

Nina stapt overal met hart en ziel in en geniet enorm van dingen, maar het kan voor haarzelf ook wel eens tot frustratie leiden. Die wilskracht en enthousiasme zorgen ervoor dat ze goed voor zichzelf opkomt, al kan lezen, viool kan spelen (echt serieus goed!), goed is in judo en niet onderdoet voor haar broer.

Hun ouders Karin en Michiel zorgen voor rust in de tent. Zij genieten duidelijk van hun gezin en zijn betrokken, liefdevolle ouders. Heerlijk om te zien. En dan al die krullen!! Ik wil ook krullen :-)

En wat extra gaaf is aan deze “Day in the Life”-sessie: nu ken ik dit gezin al goed als Karin en Michiel in september gaan… trouwen!! En natuurlijk mag ik hun bruiloft fotograferen!

Karin, Michiel, Mats en Nina, heel erg bedankt voor jullie vertrouwen en het inkijkje in jullie inspirerende gezin. Ik kijk uit naar september!

 

Tip: bekijk het filmpje hieronder in HD. Veel plezier!

Hieronder staat een aantal foto’s, maar in de slideshow (het filmpje hierboven) zitten er nog meer.

DITL Karin en Michiel - Marieke Zwartscholten fotografie - blog - 001 DITL Karin en Michiel - Marieke Zwartscholten fotografie - blog - 002 DITL Karin en Michiel - Marieke Zwartscholten fotografie - blog - 003 DITL Karin en Michiel - Marieke Zwartscholten fotografie - blog - 004 DITL Karin en Michiel - Marieke Zwartscholten fotografie - blog - 005 DITL Karin en Michiel - Marieke Zwartscholten fotografie - blog - 006 DITL Karin en Michiel - Marieke Zwartscholten fotografie - blog - 007 DITL Karin en Michiel - Marieke Zwartscholten fotografie - blog - 008 DITL Karin en Michiel - Marieke Zwartscholten fotografie - blog - 009 DITL Karin en Michiel - Marieke Zwartscholten fotografie - blog - 010 DITL Karin en Michiel - Marieke Zwartscholten fotografie - blog - 011 DITL Karin en Michiel - Marieke Zwartscholten fotografie - blog - 012 DITL Karin en Michiel - Marieke Zwartscholten fotografie - blog - 013 DITL Karin en Michiel - Marieke Zwartscholten fotografie - blog - 014 DITL Karin en Michiel - Marieke Zwartscholten fotografie - blog - 015 DITL Karin en Michiel - Marieke Zwartscholten fotografie - blog - 016 DITL Karin en Michiel - Marieke Zwartscholten fotografie - blog - 017 DITL Karin en Michiel - Marieke Zwartscholten fotografie - blog - 018 DITL Karin en Michiel - Marieke Zwartscholten fotografie - blog - 019 DITL Karin en Michiel - Marieke Zwartscholten fotografie - blog - 020 DITL Karin en Michiel - Marieke Zwartscholten fotografie - blog - 021 DITL Karin en Michiel - Marieke Zwartscholten fotografie - blog - 022 DITL Karin en Michiel - Marieke Zwartscholten fotografie - blog - 023 DITL Karin en Michiel - Marieke Zwartscholten fotografie - blog - 024 DITL Karin en Michiel - Marieke Zwartscholten fotografie - blog - 025 DITL Karin en Michiel - Marieke Zwartscholten fotografie - blog - 026 DITL Karin en Michiel - Marieke Zwartscholten fotografie - blog - 027 DITL Karin en Michiel - Marieke Zwartscholten fotografie - blog - 028

In het filmpje bovenaan staan dus meer foto’s!

De reactie van Karin en Michiel (ook op hun bruiloft):

“We kunnen Marieke echt bij iedereen aanbevelen. Ze heeft onze bruiloft in ontzettend mooie en originele foto’s vastgelegd. Ook het album dat ze gemaakt heeft is prachtig, dat hadden we zelf nooit zo mooi kunnen maken. Marieke is heel betrokken bij wat ze doet en ook een heel prettig iemand om erbij te hebben. Je voelt je totaal op je gemak bij haar en ook met de kinderen is ze heel leuk. Dit zie je absoluut terug in de foto’s. Bijzonder van Marieke vinden we dat ze eigenlijk tijdens de bruiloft vrijwel onzichtbaar was, maar intussen wel alle belangrijke en leuke momenten op een hele mooie en eigen manier heeft vastgelegd.
Afgelopen voorjaar heeft Marieke ook een Day in the life reportage van ons gezin gemaakt. Dit was ontzettend waardevol om te doen. Naast dat we terugkijken op een hele gezellige dag met Marieke, zijn deze foto’s ons heel erg dierbaar. We krijgen nog steeds een brok in onze keel als we het bijbehorende filmpje bekijken, zo ontzettend mooi en treffend heeft Marieke ons vastgelegd. Helaas kunnen we Marieke niet nog een keer vragen als onze bruidsfotograaf :-), maar we zijn zeker van plan om Marieke over een aantal jaar weer in te schakelen voor een Day in the life sessie!”

 

Heb je genoten van deze fotojournalistieke manier van gezinsfotografie? Klik hier voor andere “DITL”-sessies.
En hier is meer informatie te vinden over mijn werkwijze en prijzen.
Neem gerust contact met me op!