BFA 2015 - Marieke Zwartscholten fotografie 1

Gefeliciteerd met jullie voornemen te gaan trouwen!

Ik heb veel ervaring, als fotograaf, maar ook met het organiseren van bruiloften. Daardoor ben ik me bewust van de tijd en energie die in details en planning zitten. En met mijn ervaring kan ik zelfs al in een vroeg stadium meedenken over jullie bruiloft, tips geven en daarbij natuurlijk rekening houden met de beste omstandigheden om te fotograferen.
Ik ben overal voor in; zo heb ik zelfs een bruiloft in Marokko gefotografeerd.

Als mijn portfolio en mijn werkwijze jullie aanspreken, maken we een afspraak voor een kennismakingsgesprek. Ik hoor dan graag alles over jullie dag en jullie wensen. Als het klikt (heel belangrijk!) krijgen jullie een offerte, die jullie kunnen ondertekenen.

Als het aan mij ligt ben ik er de hele dag bij; van de kapper tot en met het feest. Maar het ligt natuurlijk aan jullie en aan jullie wensen en mogelijkheden.
Ik leg de dag vast op een ongedwongen, vrolijke manier en maak zo mooie foto’s, waarmee jullie de bruiloft echt zullen herbeleven, zoals jullie hem zelf ervaren hebben.

Met name tijdens de ceremonie stel ik me zo bescheiden mogelijk op. Maar ik zorg er natuurlijk wel voor dat de belangrijkste momenten erop staan. Dit vind ik meteen de leukste uitdaging; soms zit het hem niet eens in het omschuiven van de ringen, maar in de glimlach van oma. Dat ik hier goed in slaag, blijkt wel uit de reacties die ik krijg van bruidsparen.

Wat ik zo geweldig vind aan het fotograferen van bruiloften is de sfeer: de hele dag zindert van emoties; zenuwen, geluk, verbondenheid, blijheid, liefde…
En dat leg ik allemaal vast! Documentair fotograferen spreekt me enorm aan; alle gebeurtenissen, relaties en emoties in de gaten houden, ondertussen zoekend naar bijzondere composities om na de bruiloft bruidsparen te verrassen met foto’s die boven verwachting goed zijn.

Ook bij de fotoshoot zorg ik ervoor dat ik het geforceerde poseren tot een minimum beperk en ga ik voor het creëren en vastleggen van jullie gevoelens. Hier heb ik leuke, uitdagende manieren voor, die altijd erg worden gewaardeerd. Jullie focussen je lekker op elkaar, terwijl ik jullie liefde vastleg.

Er zijn extra uitbreidingen mogelijk, zie ook de pagina met prijzen.

Zo kun je denken aan een ‘loveshoot’. Dit is een fotosessie van een uur, voorafgaand aan de bruiloft, waarin ik op dezelfde ongedwongen manier foto’s van jullie maak, op een plek die bijzonder voor jullie is. Die kunnen jullie bijvoorbeeld gebruiken voor je uitnodiging of voor decoratie tijdens de bruiloft.
Het leuke aan zo’n fotosessie is dat we elkaar al kennen voor de bruiloft en van elkaar weten wat we fijn vinden en wat goed werkt. Dat maakt het op de bruiloft zelf makkelijker en meer ontspannen.

Verder kunnen je denken aan een extra fotograaf. Het grote voordeel is dat er opgesplitst kan worden. Bijvoorbeeld tijdens de voorbereidingen gaat één fotograaf naar de bruid en de ander naar de bruidegom. Maar ook bijvoorbeeld tijdens de ceremonie: terwijl de één zich focust op het bruidspaar, legt de ander de traan van oma vast.

Kijk hier voor testimonials van bruidsparen.