Eerder dit jaar schreef ik al over mijn ambitie om bij de beste trouwfotografen van Nederland te gaan horen. Sommigen reageerden daar al heel lief op dat ik dat al was; anderen dachten misschien stiekem dat dat wel heel erg ambitieus was en zelf was ik er gewoon keihard voor aan het werk. Vooral natuurlijk door me voor 200% in te zetten tijdens bruiloften en op die manier bruidsparen heel blij te maken, maar ook door mijn werk kritisch te bespreken met collega’s, workshops en masterclasses te volgen en mee te doen aan wedstrijden.

Een redelijk nieuwe wedstrijd is de Masters of Dutch Wedding Photography. Sinds een jaar stuur ik daar elk kwartaal een aantal foto’s naar op, die vervolgens steeds door een wisselende internationale jury van topfotografen worden beoordeeld. Wat was het gaaf om daarmee awards en eervolle vermeldingen te winnen. En dat gingen we nu vieren.

In Club Panama in Amsterdam hielden vier gerenommeerde trouwfotografen na elkaar een seminar. Heerlijk om mijn Foundation Workshop-‘vader’ David Murray weer te zien en te horen. Zijn stem hoor ik al sinds januari in mijn hoofd (“Get closer!”), dus het was bijna onwerkelijk om hem nu in mijn eigen land te ontmoeten. En fijn om zijn inspirerende ervaringen te horen.

’s Middags sprak Tyler Wirken, een fotograaf voor wie ik ook veel bewondering heb en bij wie ik de volgende dag een Masterclass heb gevolgd (en die ik nachtmerries bezorgd heb door hem in mijn veel te kleine autootje op een regenachtige avond door het centrum van Amsterdam te rijden, maar dat is een heel ander verhaal). Tyler had vooraf aan mijn collega Susan en mij gevraagd of wij een koppel wilde spelen tijdens zijn seminar. Zo kon hij laten zien hoe hij een kennismakingsgesprek voert met een toekomstig bruidspaar. Tijdens zijn speech stonden Susan en ik dus op om te roepen dat we zijn werk zo geweldig vonden en te vragen of hij onze bruiloft wilde fotograferen. Vervolgens mochten we op het podium in gesprek met hem. Erg grappig.

En ’s avonds mocht ik weer het podium op! Dat was nog even spannend; eerst werden namelijk zonder volgorde de namen opgenoemd en in beeld gebracht van de fotografen die in de top 10 waren geëindigd. En om één of andere reden dacht ik na negen namen dat het er tien waren en ging ik dus achterover zitten met het idee “jammer…”. En toen riep organisator en presentator Christiaan alsnog mijn naam! JOEHOE!!!!!!!!!

Ik bleek als nummer 8 geëindigd te zijn en kreeg een tas vol met cadeautjes, waar je als trouwfotograaf heel blij van wordt (maar waar ik jullie niet mee zal vervelen). Ik was BLIJ!!!!!!!
Er zijn zoooooveel trouwfotografen in Nederland die zooooooveel bruiloften fotograferen: wat een eer om in de top 10 te mogen staan tussen die andere toppers!
’s Avonds maakten we er een feetje van, onder andere met behulp van de photobooth van de Fotodoos.

Ik bleek trouwens ook nog 2 nieuwe eervolle vermeldingen te mogen ontvangen :-)
Hier kun je een overzicht zien van mijn prijzen tot nu toe.

Christiaan de Groot en Erwin Beckers; heel erg bedankt voor het organiseren van de Masters of Dutch Wedding Photography!

beste trouwfotografen - Marieke Zwartscholten fotografie 01
Fotocredits: Damon Pijlman

beste trouwfotografen - Marieke Zwartscholten fotografie 02
Fotocredits: Damon Pijlman

beste trouwfotografen - Marieke Zwartscholten fotografie 03
Fotocredits: Damon Pijlman

beste trouwfotografen - Marieke Zwartscholten fotografie 04
Fotocredits: David Murray

beste trouwfotografen - Marieke Zwartscholten fotografie 05
Fotocredits: David Murray

beste trouwfotografen - Marieke Zwartscholten fotografie 06

Mijn eervolle vermeldingen van de laatste ronde:

roze bruiloft Puttershoek Zwijndrecht - Marieke Zwartscholten fotografie - pf - 004trouwfotograaf Zeeland - Marieke Zwartscholten fotografie - blog - 006

Hier kun je een overzicht zien van mijn prijzen tot nu toe.